Praktische info:

Veelgestelde vragen (FAQ):

Algemene Vragen
 • Mag ik kamperen op L’ Air Pur?
  Nee! Tenzij u een tentje in uw eigen tuin opzet voor de kinderen. Maar L’ Air Pur is geen kampeerterrein. Er worden ook geen huizen verhuurd voor willekeurigen of korte recreanten. Elk huis is eigendom van een privé-eigenaar. Welke voorwaarden hier voor staan vind u in ons huisreglement. Er mag 365 dagen per jaar gerecreëerd worden maar er is geen permanente bewoning toegestaan (uitzondering voor zij die voor 2005 al op het park woonden).
 • Waar kan ik terecht met vragen over het park & zijn faciliteiten?
  Bij de receptie staat er iemand voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of u in contact te brengen met diegene die u verder kan helpen. Spring dus gerust eens binnen!
  Het gebruik van de parkfaciliteiten is alleen voor parkbewoners.
Bewoners Vragen
 • Hoe werkt het milieupark en wat kan ik er kwijt? Moet ik afval scheiden, en moet ik dit ook naar het milieupark brengen?
  Het milieupark, enkel voor bewoners, is alleen van toepassing voor uw grof vuil afgifte (stortafval, oude meubels, groot tuinafval zoals uw jaarlijkse snoeiverzameling. GEEN elektrisch apparatuur – daarvoor kan u terecht op het containerpark van Baarle-Nassau of in enkele gevallen bij de winkel waar u uw nieuwe apparatuur aankoopt.  Dit is gratis).
  Voor gebruik van het milieupark heeft u een knipkaart nodig die bij de beheerder van het milieupark te verkrijgen is. Deze kost 20€. Er kan 2x per week gebruik worden gemaakt van het milieupark. De openingstijden daarvan vind u hier.
  Voor uw gewoon huisvuil kan u ten allen tijden terecht bij de inrit van het park waar afvalcontainers staan. U heeft als eigenaar een sleutel voor het poortje naar de grondcontainers.
  Ja, er wordt gesorteerd: papier, glas en restafval kan gescheiden worden weggegooid.
 • Ik heb een pakket gekocht en wordt geleverd, of verwacht post die niet in de brievenbus past, waar komt het dan aan?
  TNT Post/DHL en andere bezorgdiensten leveren alle post die niet in de brievenbussen past af bij de receptie. Daar wordt het voor u vastgehouden totdat u het op komt halen tijdens de openingsuren.
 • Hoe zwaar mogen voertuigen zijn die het park betreden?
  Er mogen geen voertuigen zwaarder dan 3,5 ton het park op.
  Houdt in acht dat eender welk voertuig niet harder dan 15 km/u mag op eender waar in het park!
 • Ik wil verbouwen aan mijn recreatiewoning, mag dat zomaar?
  Nee! Gelieve altijd contact op te nemen met de gemeente om na te gaan of u vergunningplichtig bent. Mocht u het toch riskeren zonder vergunning te bouwen dan kan het zijn dat u uw bouw moet staken, of zelfs afbreken. Voorkom dit en zorg dat u in orde bent met de correcte papieren en vergunningen.
 • Welke kosten kan ik verwachten?
  Aangezien het park bestaat uit een Vereniging van Eigenaren is er een vaste kost van circa 1275€ per jaar, dit moet elke eigenaar betalen. Hierin zijn kosten verwerkt voor o.a. parkonderhoud. Watergebruik wordt separaat verrekend.
  Voor uw gas en elektriciteit neemt u een eigen aanbieder in de arm zoals Essent, Green Choice, Nuon, etc. Elk huis heeft zijn eigen meterkast en u betaalt wat u gebruikt aan deze aanbieders.
  TV, Internet/telefonie is ook voor uw eigen rekening. Er is een collectief abonnement verkrijgbaar van Ziggo voor TV en internet. Maar er is in vele gevallen ook al goede beschikbaarheid van internet (VDSL) via verschillende aanbieders.
 • Ik wil vrijwilliger worden en me in het park inzetten, waar moet ik zijn?
  Bij de receptie! Zij brengen u in contact met de juiste persoon.
 • Wanneer kan ik gebruik maken van het zwembad?
  Het zwembad is geopend van zonsopgang tot zonsondergang tussen begin mei en eind september (afhankelijk van weersomstandigheden, en nachttemperaturen min. boven 10C). Het is vrij toegankelijk voor parkbewoners.
 • Worden er activiteiten georganiseerd, kan ik daaraan meedoen?
  Ja! Voor meer informatie daarover, kunt u bij de receptie terecht.